Εύκολη συνταγή για μία αφράτη, πεντανόστιμη βασιλόπιτα, που θα κάνει το γιορτινό σας τραπέζι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Στολίστε τη με άχνη ζάχαρη και ζαχαρωτά, ή με γλάσο (λευκό ή σοκολάτας). Μπορείτε ακόμη, πριν το ψήσιμο να σχεδιάσετε με ωμά αμύγδαλα τη δική σας ευχή για τη νέα χρονιά. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο, γλυκά του κουταλιού ή ότι ακόμη σας αρέσει, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική βασιλόπιτα.
(Δείτε περισσότερες ιδέες για να στολίσετε τη βασιλόπιτά σας ΕΔΩ: “ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ”
TIPS:
Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Χρησιμοποιήστε φρέσκα αβγά
Προθερμάνετε καλά το φούρνο
Μπορείτε για άρωμα να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, ή βανίλια
ΥΛΙΚΑ:
Για τη μαρέγκα:
5 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
Για το μείγμα:
400gr ζάχαρη
5 κρόκους αυγών
250ml ηλιέλαιο
200gr γιαούρτι πλήρες
50ml γάλα
450gr αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 baking powder
Ψήνουμε στις αντιστάσεις (πάνω – κάτω/όχι στον αέρα) στην τελευταία σχάρα, στους 170΄για 20΄και έπειτα χαμηλώνουμε στους 160΄για άλλα 30΄-40΄.
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο κανάλι του DIONOLYMPOSGUIDE στο Youtube για περισσότερες παραδοσιακές συνταγές και βίντεο για τον πανέμορφο τόπο του Ολύμπου: https://www.youtube.com/channel/UCntvdMq9hJaDL_vM2M1sdKQ