ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, είναι ο τόπος που θα σε κάνει να γοητευτείς  από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του Ολύμπου, να γαληνέψεις από το βαθύ γαλάζιο του Θερμαϊκού αλλά και ένας τόπος με πλούσια ιστορία και παράδοση. Μπορείς να την ανακαλύψεις ταξιδεύοντας στο παρελθόν, μέσα από επισκέψεις στο Δίον –  την ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο του Πλαταμώνα , τα Λείβηθρα την πατρίδα του Ορφέα.

Αρχαίο Δίον

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου

Αρχαιοθήκη Δίου

Κάστρο Πλαταμώνα

Αρχαία Λείβηθρα

Να θαυμάσεις τον φυσικό πλούτο και την πολύπλευρη μοναδικότητα του Ολύμπου,  μέσα από μία “εικονική ανάβαση” από τους πρόποδες του βουνού, ως τις ψηλότερες κορυφές του, στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Να ανακαλύψεις την παράδοση του τόπου μέσα από το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου.  Την εξέλιξη του Ολύμπου στον γεωλογικό χρόνο, μέσα από το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου στη Λεπτοκαρυά.

Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου

Μπορείς να επισκεφθείς την παλαιά Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, χτισμένη σε υψόμετρο 900μ. μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα. Ή να προσευχηθείς στο νέο Μοναστήρι του Αγίου, το οποίο βρίσκεται μόλις 3χλμ, έξω από το Λιτόχωρο. Στην Κονταριώτισσα θα συναντήσεις την Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, η οποία ξεχωρίζει για το φυσικό της κάλλος και την υπέροχη θέα της.

Δείτε όλα τα Αξιοθέατα της περιοχής  ΕΔΩ: ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου

Back to top button