ΑΦΙΕΡΩΜΑΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Τα κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι νόστιμα, τραγανά, μοσχομυρωδάτα, έτοιμα να συνοδεύσουν το πρωινό και απογευματινό μας καφεδάκι. Είναι μία από τις παραδοσιακές συνταγές του Πάσχα, που κάνει όλα τα σπίτια να μοσχομυρίζουν. Η γιαγιά μας, Δήμητρα Παπαγεωργίου, ετοιμάζει με μεράκι και αγάπη, τα πιο τραγανά και νόστιμα κουλουράκια με μία συνταγή που όλοι μπορούμε να κάνουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε: 

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα ρετσίνα

650γρ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

250γρ βούτυρο λιωμένο

100γρ σουσάμι

1φακ μπέικιν πάνουντερ

Εκτέλεση 

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι, που τα προσθέτουμε μετά, τμηματικά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά κορδονάκια σαν το μικρό μας δάχτυλο. Τα ενώνουμε στις άκρες, για να πάρουν στρογγυλό σχήμα, ή διπλώνουμε τα κορδονάκια, τα στρίβουμε και ενώνουμε τις δύο άκρες τους. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε 170 -180°C. Στη μισή ώρα ελέγχουμε τα κουλουράκι στη βάση τους να δούμε αν έχουν ψηθεί. Τα βγάζουμε περίπου σε 50-60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).  Καλή σας όρεξη!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο κανάλι του DIONOLYMPOSGUIDE στο Youtube για περισσότερες παραδοσιακές συνταγές και βίντεο για τον πανέμορφο τόπο του Ολύμπου: https://www.youtube.com/channel/UCntvdMq9hJaDL_vM2M1sdKQ

 

Back to top button