ΑΦΙΕΡΩΜΑΜΠΛΟΓΚΣΠΙΤΙ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

5 ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΝΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Τα  ντουλάπια στην κουζίνα μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμα απ’ όσο νομίζεις! Ειδικά μάλιστα αν η κουζίνα σου δεν έχει το μέγεθος που θα ήθελες και παλεύεις για να τα χωρέσεις όλα, υπάρχει ένα σημείο που πιθανότατα δεν είχες σκεφτεί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το πλαϊνό των ντουλαπιών της κουζίνας, τα οποία με τις σωστές ιδέες διακόσμησης μπορούν να σου λύσουν τα χέρια.

Μην αφήνεις λοιπόν τα ντουλάπια σου άδεια στο πλάι τους αν θέλεις μια στιλάτη κουζίνα με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Δες 5 τρόπους διακόσμησης για το πλαϊνό των ντουλαπιών κουζίνας!

  1. Κρέμασε τηγάνια και κουζινικά

Οι κατσαρόλες, τα τηγάνια ή άλλα αντικείμενα της κουζίνας πιάνουν αρκετό χώρο. Αν λοιπόν το εσωτερικό των ντουλαπιών σου έχει γεμίσει τότε ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείς το πλαϊνό μέρος τους. Χρησιμοποίησε λοιπόν γαντζάκια για να κρεμάσεις τέτοια αντικείμενα και να αποδεσμεύσεις τον εσωτερικό χώρο των συρταριών και των ντουλαπιών.

φωτο: exypnes-idees.gr

  1. Διακόσμησε με φυτά

Αντί τα ντουλάπια σου να είναι άδεια στο πλάι τους είναι καλύτερα να τα διακοσμήσεις και να δώσεις στην κουζίνα σου στυλ. Και ένας τέλειος τρόπος για να το πετύχεις είναι να στερεώσεις μερικά γλαστράκια. Αρκεί να εγκαταστήσεις μια βέργα στο πλάι και να κρεμάσεις από εκεί μερικά ελαφριά φυτά που θα δώσουν χρώμα στην κουζίνα σου.

φωτο: exypnes-idees.gr

  1. Κρέμασε ράφια

Μια ακόμα καλή ιδέα αν έχεις μικρή κουζίνα είναι να κρεμάσεις μερικά ράφια στο πλαϊνό των ντουλαπιών σου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεις επιπλέον χώρο για να τοποθετήσεις μικροσυσκευές, όπως είναι μια καφετιέρα ή ένας βραστήρας, που συνήθως πιάνουν αρκετό χώρο στον πάγκο. Εκτός από τέτοια πρακτικά πράγματα, μπορείς ακόμα να γεμίσεις τα ράφια σου με διάφορα διακοσμητικά.

φωτο: exypnes-idees.gr

  1. Τοποθέτησε τα μπαχαρικά

Το να οργανώνεις καλά τα μπαχαρικά σου σε διαφορετικά βαζάκια είναι μια έξυπνη λύση που ωστόσο πιάνει αρκετό χώρο. Για να μη σου γεμίζουν λοιπόν ολόκληρο το ντουλάπι σου τα μπαχαρικά μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο πλάι των ντουλαπιών σου. Για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς θήκες ή καλαθάκια για να τοποθετήσεις σε αυτά τα βαζάκια με τα μπαχαρικά σου.

φωτο: exypnes-idees.gr

  1. Αποθήκευσε μικροπράγματα

Όλοι θέλουμε ένα χώρο για να ακουμπάμε ή να αποθηκεύουμε προσωρινά ορισμένα μικροπράγματα. Ένας τέτοιος χώρος μπορεί να αποτελέσει το πλάι των ντουλαπιών της κουζίνας. Για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς μερικά αξεσουάρ που θα σε βοηθήσουν να αποθηκεύσεις τα πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως μικρά ράφια, καλάθια και θήκες.

φωτο: exypnes-idees.gr

ΠΗΓΗ: exypnes-idees.gr

Back to top button