ΑΦΙΕΡΩΜΑΕΘΙΜΑ

10η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Ένας ακόμη διατροφικός θησαυρός του Ολύμπου, το κάστανο, έχει την τιμητική του, στην Καστανογιορτή που διοργανώνεται για δέκατη χρονιά, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στην πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα, από τις 10.30 το πρωί.

Η “10η Καστανογιορτή” διοργανώνεται από  Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση (ΚοινΣΕπ) Παλιού Παντελεήμονα, τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα, τους Κατοίκους και τους Επαγγελματίες του Νέου και Παλαιού Παντελεήμονα και το Δημοτικό Σχολείο Ν. Παντελεήμονα με την υποστήριξη του Δήμου Δίου- Ολύμπου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Διατροφής (16/10). Οι διοργανωτές προσκαλούν τους πολίτες να προσέλθουν και να γνωρίσουν από κοντά την καστανιά και τα προϊόντα της και να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του τοπικού αυτού προϊόντος.

Η φετινή Καστανογιορτή περιλαμβάνει μουσική από το «Μουσικό Εργαστήρι Κάστρου Πλαταμώνα» και το μουσικό σχήμα «Ρόμβος»,  ψήσιμο και προσφορά κάστανων, προσφορά τσίπουρου & κρασιού, προσφορά γλυκών από κάστανα, εργαστήρια κατασκευών με πηλό-κάστανα- άλλα φυσικά υλικά.

κάστανο,καστανογιορτή, παλιός Παντελεήμονας, Όλυμπος, γιορτή, προϊόντα Ολύμπου, ψήσιμο, κάστανα Ολύμπου, πλατεία

Back to top button