ΑΦΙΕΡΩΜΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ. ΤΟ “ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ”

Το ακτινίδιο με καταγωγή από τη μακρινή Κίνα, βρήκε τον ιδανικό του τόπο στην πλούσια πεδιάδα της Πιερίας, όπου και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 1973.

Καλλιεργείται αποκλειστικά από την πρώιμη ποικιλία Hayward και διακρίνεται για τη γλυκόξινη γεύση του και την πλούσια θρεπτική του αξία, καθώς παρουσιάζει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ανόργανα άλατα (π.χ. καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου και μαγνησίου), φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

Έχει κατοχυρωθεί με ονομασία προέλευσης (ΠΓΕ) από το 2002 και είναι γνωστό ως “φρούτο του Ολύμπου”. Η ετήσια παραγωγή του αντιπροσωπεύει το 60 % περίπου της συνολικής παραγωγής της χώρας μας.
Το πράσινο διαμάντι της Πιερίας,  με την απίστευτη γεύση που πρέπει να δοκιμάσετε.

ΠΗΓΗ: gyri.gr
finestgreektastes.com

Back to top button