ΜΠΛΟΓΚΣΠΙΤΙ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί η εποχή που ζούμε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, πάντα όμως είναι απαραίτητες λίγες νότες χαράς, για να μας γεμίσουν ελπίδα και αισιοδοξία. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ίσως να είναι διαφορετικός εφέτος, αφού δεν μπορούμε (είτε για οικονομικούς λόγους, είτε διότι το λιανικό εμπόριο είναι κλειστό), να προμηθευτούμε ότι θα  θέλαμε. Μπορούμε, όμως, να φτιάξουμε μόνοι μας πρωτότυπα, υπέροχα και πάνω απ΄ όλα οικονομικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, δίνοντας έτσι χαρά στις οικογένειές μας και κυρίως στα μικρά παιδιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Εμείς σας δίνουμε ορισμένες ιδέες, για να επιλέξετε εκείνη την εκδοχή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η οποία σας ταιριάζει περισσότερο.

Δέντρο από παλέτες

Πολύ όμορφη, ιδιαίτερη και minimal είναι η κατασκευή χριστουγεννιάτικου δέντρου από παλέτες. Αν τα χέρια σας πιάνουν από ξυλουργική και έχετε τα απαραίτητα υλικά, τότε τα δέντρα από παλέτες είναι η καλύτερη λύση.

Με Κλαδιά δέντρων 

Μπορείτε να στολίσετε όμορφα, μεγάλα κλαδιά δέντρων και να τα στηρίξετε στο πάτωμα ή να τα τοποθετήσετε σε ωραία βάζα.

Ξυλάκια στον τοίχο

Με λίγα μικρά κλαδάκια δέντρων και τα αγαπημένα σας στολίδια, μπορείτε να φτιάξετε στον τοίχο υπέροχα χριστουγεννιάτικα χειροποίητα δέντρα.

Φώτα και γιρλάντες στον τοίχο

Μπορείτε να βάλετε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες στον τοίχο, οι οποίες  σε συνδυασμό με λαμπάκια δίνουν ένα άριστο και όμορφο δέντρο, το οποίο μάλιστα δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο.

 

Δέντρο μαυροπίνακας

Αν έχετε στο σπίτι μαυροπίνακα, τότε πάρτε την κιμωλία και μαζί με τα παιδιά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει το πιο προσωπικό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

 

Με φωτογραφίες και…αναμνήσεις

Διαλέξτε τις πιο όμορφες φωτογραφίες σας, εκείνες που σας θυμίζουν ευχάριστες στιγμές και δημιουργήστε το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αυτοκόλλητα τοίχου και κορνίζες

Δημιουργήστε ένα όμορφο κολάζ σε σχήμα δέντρου, από μικρές κορνίζες και αυτοκόλλητα τοίχου και φτιάξτε το πιο χαρούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Για τους…βιβλιοφάγους. 

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα βιβλία σας με σκληρό εξώφυλλο, το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας έτσι ένα υπέροχο δέντρο.

Για τους…καλλιτέχνες

Σε ένα ντουλάπι μπορείτε να κολλήσετε κομμάτια μέτρου ή σε έναν καμβά να δημιουργήσετε με απλές πινελιές το δικό σας μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Από καφάσια

Μία έξυπνη και εύκολη λύση είναι να συνθέσετε ένα δέντρο από απλά καφάσια. Με ένα άστρο στην κορυφή και με τα λαμπάκια να το φωτίζουν, το δεντράκι σας είναι έτοιμο.

Με φελλούς από κρασιά

Αν έχετε στο σπίτι σας φελλούς από κρασιά τότε μπορείτε να δημιουργήστε το δικό σας απλό ή πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το πιο…φωτεινό δέντρο

Χρησιμοποιώντας είτε μόνο λαμπιόνια, είτε σε συνδυασμό με χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία θα τοποθετήσετε στον τοίχο, δημιουργείτε το πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Back to top button