ΑΦΙΕΡΩΜΑΒΙΝΤΕΟΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΤΡΟΥΦΑ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΜΥΚΗΤΑ

Η Ελευθερία Τζιάτζιου είναι μία από τις πρώτες ερευνήτριες άγρια τρούφας στην Ελλάδα. Όταν το 2006 άρχισε να ασχολείται με την αναζήτηση αυτού του υπόγειου μύκητα στον Όλυμπο, ελάχιστοι τότε στην Ελλάδα γνώριζαν τις τρούφες.

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 15 χρόνια σκληρής δουλειάς, έρευνας και μελέτης. Κατάφερε όμως, μέσα από τον προσωπικό της αγώνα να κάνει το όνομά της συνώνυμο της έρευνας και καλλιέργειας τρούφας στην Ελλάδα. Σήμερα συνεχίζει την αναζήτηση άγριας τρούφας, ενώ παράλληλα καλλιεργεί τρούφα σε ένα αγρόκτημα στην Κονταριώτισσα του Δήμου Δίου – Ολύμπου.Διοργανώνει σεμινάρια για τα είδη της τρούφας, την καλλιέργεια, την αναζήτηση, τη συντήρηση, τη γαστρονομική και θρεπτική της αξία , την προώθηση στην αγορά, στα οποία συμμετέχουν άτομα από όλη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το προϊόν αυτό. Ταυτόχρονα εκπαιδεύει σκύλους, τον απαραίτητο συνεργάτη ενός ερευνητή τρούφας. Εξάλλου όπως η ίδια τονίζει “ένα καλό τρουφόσκυλο είναι το Α και το Ω στην αναζήτηση της τρούφας”.

Τα τελευταία χρόνια οι “Τρούφες Ολύμπου”, όπως ονομάζεται η επιχείρηση της Ελευθερίας Τζιάτζιου, πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού και μαζί τους “ταξιδεύουν” οι ομορφιές του τόπου μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO για έναν ακόμη θησαυρό του Ολύμπου, την τρούφα και ανακαλύψτε όλα τα μυστικά του πολύτιμου αυτού μύκητα, από την Ελευθερία Τζιάτζιου, την ερευνήτρια που έχει συνδέσει το όνομά της με την αναζήτηση και καλλιέργεια τρούφας στην Ελλάδα.

Back to top button