ΑΚΤΕΣ

Ν. ΠΟΡΟΙ

Στο νοτιότερο σημείο της Πιερίας, οι Νέοι Πόροι θα σε ανταμείψουν με την έκταση και την ομορφιά τους. Η χρυσαφένια παραλία με την ψιλή άμμο και τα καταγάλανα νερά θα σας μαγέψουν με την πρώτη ματιά.

Ο οικισμός με μεγάλους δρόμους και πλατείες, με πληθώρα ξενοδοχείων, χώρων εστίασης και διασκέδασης, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Η τεράστια παραλία προσφέρει ποικιλία θαλάσσιων αθλημάτων.

Μπορείτε από εδώ, να επισκεφθείτε τον οικισμό των Παλαιών Πόρων, έναν παραδοσιακό οικισμό “χαμένο” στις πλαγιές του Ολύμπου. Αυτός ο καλά κρυμμένος θησαυρός του Ολύμπου, έχει προς το παρόν μικρή τουριστική ανάπτυξη, αλλά πολύ μεγάλη φυσική ομορφιά. Αποτελεί ιδανικό προορισμό, για τους λάτρεις της φύσης, της ηρεμίας και της γαλήνης. Χτισμένος σε υψόμετρο 600 μέτρων, περιβάλλεται από καταπράσινο δάσος από μαύρη πεύκη, κουμαριές, πεύκα, πλατάνια, αγριοκαστανιές του Ολύμπου. Με πέτρινα σπίτια του 18ου αιώνα, λιθόστρωτα καλντερίμια, ξωκλήσια και εκπληκτική θέα, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο.

Επίσης, πολύ κοντά βρίσκεται και ο δημοφιλής γραφικός παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα, το “μπαλκόνι του Ολύμπου”. (Περισσότερα για τον Π. Παντελεήμονα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ).

Κατά την παραμονή σας μπορείτε να ακόμη να επισκεφθείτε:

(photo dion-olympos.gr)

 

Back to top button