ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΙΠΠΑΣΙΑ

Είτε επιλέξει κανείς την ιππασία ως άθλημα, είτε ως χόμπι, πάντα η επαφή με το άλογο, θα παραμένει μία συναρπαστική εμπειρία. Αν μάλιστα, οι ιππικές διαδρομές, γίνονται στην πανέμορφη περιοχή του Ολύμπου, τότε η αίσθηση είναι πραγματικά μοναδική.
Η ενασχόληση με το άλογο, σου χαρίζει σωματική και ψυχική υγεία. Μαθαίνεις να ισορροπείς και να ελέγχεις το κορμί σου, γυμνάζεις το σώμα σου, ενώ πολλά περισσότερα είναι τα οφέλη της ψυχικής υγείας. Γι αυτό το λόγο, εξάλλου, έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, η θεραπευτική ιππασία, που συμβάλει στη σωματική και ψυχική αποκατάσταση ενός ανθρώπου, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά ή ψυχοσωματικά προβλήματα.

 

Στο Λιτόχωρο, υπάρχει ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ιπποκρήνη (“Olympus Horse Riding Club”), όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερη, αθλητική ή θεραπευτική ιππασία. Τα προγράμματα γίνονται ατομικά ή και ομαδικά, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO και απολαύστε την ομορφιά της φύσης του μοναδικού Ολύμπου μαζί με την αίσθηση της ελευθερίας, που χαρίζει η ιππασία και η επαφή με το άλογο.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι του Dionolymposguide στο Youtube για περισσότερα βίντεο για τον τόπο του Ολύμπου. (Video Production : VM Photography & Videography)

https://www.youtube.com/channel/UCntvdMq9hJaDL_vM2M1sdKQ.

 

Back to top button