ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

5ο “Lakos Music Festival”. “Ροκάρει” ο Όλυμπος

Σ΄ ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, στις όχθες του ποταμού Ενιπέα στο Λιτόχωρο, χώρος ο οποίος είναι γνωστός ως «λάκκος», διοργανώνεται το “5ο Lakos Music Festival” στις 17, 18 και 19 Αυγούστου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

«Καθαρόαιμα» rock – blues σχήματα και DJ’s συμπράττουν σε μία τριήμερη μουσική συνάντηση στον Όλυμπο, ο οποίος μας καλεί να «ροκάρουμε», σε μία απόλυτη ταύτιση μαγικής τοποθεσίας και μουσικής απόλαυσης. Με ώρα έναρξης στις 8.00 το βράδυ, η είσοδος είναι ελεύθερη σε μικρούς και μεγάλους ροκάδες.

Την πρώτη ημέρα Παρασκευή 17 Αυγούστου,  το φεστιβάλ ανοίγει η Rock band “Hulio & the Rockin Bones”, μία εξαμελής μπάντα με προσανατολισμό σε Classic Rock ήχους.

Τη επόμενη ημέρα, Σάββατο 18 Αυγούστου, στη σκηνή ανεβαίνει ένας από τους σημαντικότερους έλληνες κιθαρίστες, ο “Sakis Dovolis Power Trio” με Blues-Rock ύφος και επιρροές από το λεγόμενο Texas Blues. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η μακροβιότερη ελληνική Rockabilly /Rock και Roll /Surf μπάντα, με live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι  “Bullets”. Η τετραμελής μπάντα, θα μας ταξιδέψει στους ήχους της rockabilly μουσικής των 50’s, την οποία υπηρετεί πιστά εδώ και 30 χρόνια.

Το φεστιβάλ κλείνουν την Κυριακή 19 Αυγούστου οι “Marionetes” σε Funky ρυθμούς και έπειτα αναλαμβάνουν δράση οι γνωστοί “Skelters”,  μία σύγχρονη ροκ μπάντα με αγγλόφωνο στίχο, με ακούσματα Rock n’ Roll και  Blues, με δικά τους album, αμέτρητες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και με συνεργασίες με ξένους καλλιτέχνες.

Οι DJ’s Alex και Greg Stratis ενώνουν τις δυνάμεις τους στα deck και ανοίγουν το φεστιβάλ κάθε βράδυ από τις 8.οο με τις μουσικές επιλογές τους.

Το “Lakos Music Festival”, ξεκίνησε με πάθος πριν από 5 χρόνια από εθελοντές – λάτρεις της μουσικής και συνεχίζεται με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι, εξελισσόμενο σε μουσικό θεσμό. Στόχος είναι η σύμπραξη μουσικών δυνάμεων για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, σε ένα πανέμορφο χώρο, όπως είναι αυτός της περιοχής του «λάκκου», ο οποίος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα νέο στέκι διασκέδασης αλλά και σε χώρο ποικίλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, είναι πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια των πολιτών, η οποία προάγει τον πολιτισμό και συμβάλει στην προβολή του τόπου μας.

 

About the author

Relative Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.