ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ- ΠΕΤΡΟΣΤΡΟΥΓΚΑ

Μία άγνωστη στους πολλούς διαδρομή που κρύβει όμως πολλές και σπάνιες ομορφιές.
Αφετηρία το μικρό ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Δίον- Κορομηλιά. Ακριβώς μετά το ξωκλήσι, στην ανοιχτή στροφή του δρόμου, ξεκινάει το μονοπάτι, που έχει σημαδευτεί πρόσφατα και πηγαίνει παράλληλα με την κοίτη του ρέματος του «Ορλιά».

Στο ίδιο σημείο μπορούμε να φτάσουμε, σε περίπτωση που ο δασικός δρόμος δεν είναι σε καλή κατάσταση, αν ακολουθήσουμε τον ασφαλτόδρομο από το χωριό Καρίτσα ως το ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου, όπου αφήνουμε το αυτοκίνητό μας. Ύστερα από πορεία περίπου μίας ώρας στο κυρίως μονοπάτι, αυτό διακλαδίζεται. Δεξιά και κάτω πηγαίνει στον «Κόκκινο Βράχο», όπου βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους καταρράκτες του Ολύμπου, ύψους 18 μέτρων. Αριστερά και πάνω το μονοπάτι ανηφορίζει προς την «Κορομηλιά» για περίπου 1 ώρα και 15΄.

Η «Κορομηλιά» είναι ένα χαρακτηριστικό ξέφωτο, όπου βρίσκεται ένα ορειβατικό καταφύγιο. Σ’ αυτό το σημείο καταλήγει και ο δασικός δρόμος απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ακολουθώντας το μονοπάτι προς τα δεξιά, φτάνουμε σε λίγα λεπτά πάνω στη ράχη την οποία ακολουθούμε. Το μονοπάτι εδώ γίνεται αρκετά φαρδύ. Προσοχή θέλει λίγο ψηλότερα, να μην πάρουμε τις παραλλαγές του, που βρίσκονται στα δεξιά και οι οποίες καταλήγουν στο ρέμα. Στην πορεία υπάρχουν αρκετά κόκκινα σημάδια που βοηθούν στον προσανατολισμό. Στο τέρμα της διαδρομής βρίσκεται η «Πετρόστρουγκα» (2000 μ.) που την προσεγγίζουμε από τα βόρεια και στην οποία υπάρχει ένα ορειβατικό καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: www.olympusfd.gr

Back to top button