ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ. ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Η επέλαση του COVID -19, δημιούργησε μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο και ακόμη μία μεγαλύτερη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία. Ο ελληνικός τουρισμός θα δοκιμαστεί σκληρά, με μία σεζόν να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης,τα οποία δυσκολεύουν τη διαμονή, την εστίαση, τη διασκέδαση αλλά και τον πολιτισμό. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του ελληνικού τουρισμού, εξαρτώνται και από την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα. 
Όμως, σε επιδημιολογικό επίπεδο, η μέχρι στιγμής εξέλιξη στην Ελλάδα, είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι σε γειτονικές χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Τουρκία. Η πρόκληση είναι να “κεφαλαιοποιήσουμε” αυτή τη θετική εξέλιξη, με τα μέτρα που ελήφθησαν και την τήρησή τους από τους πολίτες και να το εισπράξουμε, όσο είναι δυνατόν στον τουρισμό. Είτε στον εσωτερικό τουρισμό – απευθυνόμενοι σε όσους Έλληνες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν – είτε στους πολίτες του εξωτερικού, οι οποίοι επιθυμούν ακόμη να κάνουν διακοπές, αν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες. 
Σ΄αυτό το τρίτο φωτογραφικό αφιέρωμα, ταξιδεύουμε στις πανέμορφες παραλίες του τόπου μας. Λεπτοκαρυά, Ν. Πόροι, Παντελεήμονας, Πλαταμώνας, Σκοτίνα, Πλάκα Λιτοχώρου, Βαρικό, Γρίτσα, όλες οι ακτές του Ολύμπου, βρίσκονται σε μία απέραντη ευθεία, που κινείται παράλληλα με τη θάλασσα.
Μέχρι να ξανά ανταμώσουμε στα ίδια μέρη, μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τον τόπο του Ολύμπου, με την ιστορία και μυθολογία, τον πολιτισμό και την παράδοσή του. Μεταφέρουμε εικόνες και κρατάμε την περιοχή ζωντανή, ως προορισμό, με στόχο να διασωθεί ότι σώζεται από το φετινό καλοκαίρι. 
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ

(φωτο από το dion-olympos.gr)
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

ΣΚΟΤΙΝΑ

ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΓΡΙΤΣΑ

ΒΑΡΙΚΟ

About the author

Relative Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.