ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΩΙΝΟ BURRITO

Η κουζίνα του Dionolymposguide σας ετοίμασε μία mexican style συνταγή, για ένα burrito πρωινό. Αν σας αρέσει το mexican style στο πρωινό, τότε η συγκεκριμένη συνταγή σας ταιριάζει γάντι. Απλώστε στο κέντρο της tortilla, ομελέτα, μπέικον, τυρί cheddar, σαλάτα, ψημένη πατάτα, τυλίξτε το σε ρολό και απολαύστε τη.

ΥΛΙΚΑ για 2 burrito

4 φέτες ψημένο μπέικον

4 αβγά

2 κ.σ βούτυρο

2 tortilla

½ Πράσινη πιπεριά

½ Κόκκινη πιπεριά

½ Ντομάτα

½ Lime (ξύσμα και χυμό)

Κόλιανδρο

1 μεγάλη πατάτα

Cheddar τυρί

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις φέτες του μπέικον στους 180 σε κρύο φούρνο για 15 -20 λεπτά.

Για τη σαλάτα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια την ½ πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά, 1-2 κλαδάκια κόλιανδρο (ή μαϊντανό αν σας αρέσει περισσότερο) και τη μισή ντομάτα. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από ½ lime, μία πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για την ομελέτα, χτυπάμε 4 αβγά προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όπου έχουμε ζεστάνει 2 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε με μαρίζ. Αφήνουμε λίγο να ψηθούν στη βάση και ξανά ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι η ομελέτα μας να ψηθεί ως το σημείο που μας αρέσει.

Για την ψημένη πατάτα, καθαρίζουμε μία μεγάλη πατάτα, την πλένουμε και την τρίβουμε στον τρίφτη (από τη μεγάλη πλευρά). Την ξεπλένουμε καλά σε ένα μπολ, την τυλίγουμε σε μία πετσέτα και τη στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά, να μην κρατάει καθόλου νερό. Λαδώνουμε ελάχιστα  ένα αντικολλητικό τηγάνι, απλώνουμε σε ένα μεγάλο κύκλο την πατάτα μας, πιέζοντας να απλωθεί καλά αλλά να είναι και σφιχτή. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη, (αναλόγως την ένταση της φωτιάς. Ψήστε την  πατάτα μέχρι  γίνει τραγανή και από τις δύο πλευρές, να μην ασπρίζει).

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι (χωρίς λάδι) ελάχιστα τις 2  tortilla μας και από τις δύο πλευρές τους.

Βάζουμε σε ένα πιάτο την tortilla και σε στρώσεις βάζουμε 2 κ.σ ομελέτα, 2 φέτες μπέικον, λίγο τυρί cheddar, 2 κ.σ από τη σαλάτα, ψημένη πατάτα και τυλίγουμε την tortilla. Στο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για λίγο την tortilla από όλες τις πλευρές για να λιώσει το cheddar  και το πρωινό μας είναι έτοιμο.

Μπορείτε να έχετε από την προηγούμενη μέρα έτοιμο ψημένο μπέικον και τη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!!

About the author

Relative Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.